Chytré hodinky levně

Porovnání nejdůležitějších parametrů

Výrobce
Helmer 
Patona 
Umidigi 
 
Immax 
Smartomat 
Immax 
Úhlopříčka displeje
 
1.56 palce
1.33 palce
1.56 palce
1.22 palce
1.54 palce
1.3 palce
Frekvence procesoru
 
0.533 GHz
 
 
1.3 GHz
2 GHz
 
Velikost úložiště
 
 
 
 
 
8 GB
 
Pohotovostní doba
 
180 hod
600 hod
 
60 hod
96 hod
 
Doba hovoru
 
 
 
 
 
12 hod
 

Chytré hodinky, co jsou zároveň ekonomickou koupí

Někdo si bez nich už ani neumí představit život, jsou vhodné pro každodenní nošení do terénu, ale i sportovní aktivity. V zaměstnání jsou jistě dobrým pomocníkem, změří ale i zaběhnutý čas a vzdálenost a oznámí, že přišel nový email do pracovní pošty. Zkrátka, užitečná věc pro 21. století, dobu, ve které se neustále spěchá a zvyšuje své nároky doslova každým dnem. S chytrými hodinkami ale bude život mnohem snadnější…

Mohou vyjít peněženku klidně jen na pár stovek

Když se řekne chytré hodinky, většina lidí si určitě vybaví model s cenovkou v řádu tisícikorun. Samozřejmě je pravda, že i takové modely jsou na trhu. Rozhodující však je, co právě od těch svých budete čekat. Pokud jsou to jen základní funkce, tak sáhněte spíše po kousku, který se s cenovou hladinou tisícovce spíš jen přibližuje. Neznamená to, že s nimi nepůjde volat, posílat SMS nebo využívat paměťovou SD kartu pro přehrávání hudby. Dají se skvěle propojit s mobilním telefonem a nabídnou dotykový LCD displej. V ohledu designu to sice nebude žádná vysloveně luxusní věc, spíše takový omšelý průměr, s tím se ale u hodinek za pětistovku musí již předem počítat.

Mohou bedlivě sledovat váš spánek nebo udělat audionahrávku hovoru. Výdrž baterie je bez ohledu na cenu poměrně vysoká, takže se nemusíte bát, že si je budete muset každou chvíli dobíjet nebo natahovat jako třeba modely starých kapesních hodinek. Umí komunikovat několika různými jazyky, takže nejen anglicky a česky, ale třeba i francouzsky, německy či rusky. Fotoaparát sice se svými 0,3 Mpx nepřináší nějak úžasnou výbavu, ale krokoměr, přehrávač hudby nebo efektivní kalendář už jsou skvělou výbavou nejen pro vyznavače každodenního pohybu a kancelářská povolání.

Notifikace jsou samozřejmostí, nejen ze sociálních sítí

Chcete mít přehled o všech emailech, ale také zprávách z Facebooku a dalších pro každodenní život velmi významných sociálních sítí? Pak jsou právě chytré hodinky ideálním společníkem, který umí o mnoho více než model PRIM ze sedmdesátých let. Ten totiž ukazoval čas a datum, i když šel opravdu přesně a byl na něj maximální spoleh. Doba však ale pokročila a kromě toho, že vás dnešní hodinky vzbudí, pošlou SMS nebo mají integrovaný alarm pro případ odcizení, fungují právě i jako kalendárium a sbírka kontaktů. Stačí pár stisknutí tlačítka a hned máte před sebou číslo, adresu nebo nějakou důležitou poznámku z práce, na kterou prostě nesmíte zapomenout.

Dotykový LCD displej sice není zrovna obrovský, ale 1,56 palce a rozlišení 240 na 240 pixelů je určitě pro tak malý model vhodné. Nejde přeci o nějaký chytrý mobil o velikosti menší cihličky, hodinky se musí pohodlně vejít na ruku!

Pomohlo vám srovnání?
Hodnoceno 24 hlasy, průměrně 4.3 z 5

TOPlist
TOPlist